Διαγωνισμός Συγγραφής Κόμικς

Διαγωνισμός συγγραφής κόμικς

Ιδέες και εργαλεία για διοργάνωση διαγωνισμού ή μαθημάτων δημιουργίας κόμικς/εικονογραφήματος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο:
Για να δημιουργήσουν το κόμικς τους -ειδικά εάν είναι η πρώτη φορά που θα φτιάξουν ένα τέτοιο είδος- είναι χρήσιμο να δουν άλλα κόμικς σε σύγκριση με κάποιας άλλης μορφής κείμενο, για να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο γραφής.
Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το βιβλιαράκι Ιστορίες για παιδιά και γονείς – Ασφάλεια στο διαδίκτυο, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου:

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν έτοιμες εικόνες από περιοδικά ή το διαδίκτυο για να δημιουργήσουν το κόμικς τους, αν δεν θέλετε να δώσετε βάρος στο ζωγραφικό κομμάτι.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία κόμικς, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε με τους μαθητές. Παρατίθενται εδώ κάποια:

 • Bitstripshttps://bitstrips.com/create/comic  (δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες γραμμάτων, δεν απαιτείται εγγραφή για τη δημιουργία κόμικς, απαιτείται εγγραφή για να γίνει αποθήκευση -τα συννεφάκια μπορούν να μείνουν κενά και να το τυπώσουν και να γράψουν τα κόμικς-, υπάρχει έτοιμη βιβλιοθήκη με χαρακτήρες σε διάφορες κινήσεις και εικόνες).
   
 • Make belief comixhttp://www.makebeliefscomix.com/Comix/ (δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες γραμμάτων, δεν απαιτείται εγγραφή, πολύ απλό στη χρήση, μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα και να σταλεί ως email, διαθέτει βιβλιοθήκη με χαρακτήρες και εικόνες).
   
 • Choggerhttp://chogger.com/ (υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες γραμμάτων, χωρίς εγγραφή, δεν έχει βιβλιοθήκη με εικόνες – μπορούν να αναζητήσουν εικόνες σε κάποια μηχανή αναζήτησης, π.χ. Google, να τις ζωγραφίσουν ή να ανεβάσουν φωτογραφίες, δίνει επιλογή για δημοσίευση στην ιστοσελίδα του, δεν υπάρχει επιλογή για εκτύπωση).
   
 •  Strip generatorhttp://stripgenerator.com/strip/create/ (υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες γραμμάτων, δεν απαιτείται εγγραφή, μπορεί να εκτυπωθεί).
   
 • Toondoohttp://www.toondoo.com (υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες γραμμάτων -επιλογή bubble με foreign language-, απαιτείται εγγραφή, μεγάλη βιβλιοθήκη με χαρακτήρες).