Πηγές, Χρήσιμο Υλικό Και Ιστοσελίδες

Πηγές, χρήσιμο υλικό και ιστοσελίδες, για να συμβουλευτείτε:

  • eSafetyLabel (https://www.esafetylabel.eu): Μέσα από την ιστοσελίδα του eSafetyLabel μπορείτε να πάρετε συγκεκριμένη καθοδήγηση, για να βελτιώσετε την πρακτική σας, αφού συμπληρώσετε την αυτοαξιολόγηση για το σχολείο, ώστε να καταλήξετε στην πολιτική του σχολείου σας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα σάς παραπέμπει σε χρήσιμο υλικό και παρέχει εύχρηστες λίστες ελέγχου και ενημερωτικά δελτία. Ταυτόχρονα θα διεκδικήσετε την πιστοποίηση ως σχολείο eSafety από το European Schoolnet. Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλιάριο Πιστοποίηση eSafety (eSafety Label) και στην ιστοσελίδα https://www.esafetylabel.eu.
  • Ενδιαφέρον άρθρο από συνέδριο, το οποίο περιλαμβάνει δείγμα των όρων που μπορεί να περιλαμβάνει μια Π.Ο.Χ.: Αργυρός, Ε., Γιάνναρη, Α., Μαραγκός, Κ., Χαϊνά, Π. (2001), Πολιτική Ορθής χρήσης δικτύων. Ευαισθητοποίηση των μαθητών για υπεύθυνη συμπεριφορά στη χρήση του Internet., 1ο Συνέδριο Σύρου στις Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση. Ανάκτηση από 
  • Χρήσιμες, ενδεχομένως, θα σας φανούν οι κατευθυντήριες γραμμές για δημιουργία Πολιτικής Ορθής Χρήσης του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου της Ιρλανδίας (Webwise): από το Webwise του National Centre for Technology in Education Ireland (2012), «Developing internet policy in your school». Ανάκτηση από: http://www.webwise.ie/2014/teachers/sample-acceptable-use-policies-2/)
  • Πολιτική Ορθής Χρήσης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, 2011. Ανάκτηση από: