Δράσεις Σχολείων

08/01/2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

Χορογραφία με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που απειλούν τους χρήστες (“Ποια μάσκα φοράς; ”) Η χορογραφία θα παρουσιαστεί στο υπόλοιπο σχολείο και στους γονείς. Επίσης θα κινηματογραφηθεί για να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου.

08/01/2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

«Εκφοβισμός στο διαδίκτυο»: Θα ετοιμαστεί από τους μαθητές ενημερωτικό τρίπτυχο για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, το οποίο θα περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς και παιδιά.

08/01/2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

"Όταν σερφάρεις, τα χνάρια σου μένουν…το ξέρεις;”: Τα παιδιά ενημερώνονται για τα "ίχνη" που μπορεί να αφήσει ο καθένας μας σερφάροντας στο διαδίκτυο. Έπειτα φτιάχνουν το δικό τους ψηφιακό αποτύπωμα αναγράφοντας μια συμβουλή για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

07/01/2018

G C SCHOOL OF CAREERS ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Δημιουργία αφίσας (Τέχνη) για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και διεξαγωγή διαγωνισμού για την επιλογή μίας που θα εκτυπωθεί και θα αναρτηθεί σε όλες τις τάξεις (Δ’ τάξη). Οι νικητές του διαγωνισμού θα αναδειχθούν μέσα από ψηφοφορία που θα γίνει από τους μαθητές του σχολείου.

05/12/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση/διάλεξη προς τους γονείς από λειτουργό του Π.Ι (κ. Παναγιώτα Χατζηττοφή) όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν (από το Κεντρικό μαθητικό Συμβούλιο) και για τα αποτελέσματα της έρευνας ανάμεσα στα παιδια του σχολείου μας για τη χρήση του διαδικτύου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία κουλτούρα ορθής και αποτελεσματικής αξιοποίησης των ψηφιακών και διαδικτυακών μέσων, με υπευθυνότητα και ασφάλεια.

01/12/2017

G C SCHOOL OF CAREERS ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Δημιουργία χαρακτήρα στο μάθημα της Τέχνης που θα αποτελεί μασκότ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (Γ’ τάξη). Πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές των δύο τάξεων και επιτροπή από εκπαιδευτικούς κατέληξε στους τρεις πρώτους (επισυνάπτονται πιο κάτω). Η νικητήρια μασκότ θα γίνει τρισδιάστατη φιγούρα και θα παρουσιαστεί στην ημερίδα "Ασφάλεια για το διαδίκτυο". Η τρισδιάστατη φιγούρα θα παραμείνει στο σχολείο και θα γίνει ακόμη μία επιπλέον για τον μαθητή που κέρδισε.

01/11/2017

G C SCHOOL OF CAREERS ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διεξαγωγή έρευνας από μαθητές Στ’ τάξης σχετικά με τον βαθμό στον οποίο οι μαθητές Β’ κύκλου του σχολείου εφαρμόζουν τους κανόνες ορθής χρήσης διαδικτύου που περιλαμβάνονται στην πολιτική του σχολείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας https://kwiksurveys.com/s/4wXBrLEO. Στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές θα αναλύσουν τα δεδομένα καταλήγοντας σε αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν για την προσαρμογή του εκπαιδευτικού περιεχόμενου στο πλαίσιο των μαθημάτων που θα πρέπει να υλοποιηθούν σε κάθε τμήμα του σχολείου.

29/10/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Δημιουργία "εγχειριδίων" - εντύπων ορθής χρήσης του διαδικτύου. Τα παιδιά του σχολείου θα εργαστούν σε δύο διαφορετικές ομάδες: Τα μεγαλύτερα παιδιά της Στ' τάξης θα δημιουργήσουν στο publisher ενημερωτικό τρίπτυχο που θα διανεμηθεί στους ενήλικες (γονείς και δασκάλους) που θα παραστούν στην ημερίδα του σχολείου (προς το τέλος της σχολικής χρονιάς). Τα μικρότερα παιδιά των Γ' και Δ' τάξεων θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν και αυτά στο publisher ένα απλοποιημένο τρίπτυχο που θα απευθύνεται σε παιδιά. Τα παιδιά θα εικονογραφήσουν τους κινδύνους καθώς και τους κανόνες ασφαλούς χρήσης.

02/10/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία θα δημιουργήσουν τα δικά τους παραμύθια - ιστορίες που θα καταπιάνονται με την παρουσίαση τόσο δυνατοτήτων του διαδικτύου όσο και κινδύνων και καλών πρακτικών ασφαλούς χρήσης. Ουσιαστικά τα παιδιά θα επιλέξουν ένα κλασσικό παραμύθι και θα το μεταποιήσουν. Το θέμα που θα επιλέξουν θα πρέπει να αναδεικνύει μια πτυχή του διαδικτύου που κρύβει κινδύνους. Στην συνέχεια θα "εισηγηθούν" λύσεις στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Τα παραμύθια θα παρουσιαστούν από τα παιδιά - δημιουργούς στα μικρότερα παιδιά του σχολείου. Τα διαδικτυακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι: (1) inklewriter, (2) my storybook. Φύλλο εργασίας "Βουνό της Αφήγησης"

01/09/2017

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ

Ανανέωση και επικύρωση Πολιτικής Ορθής Χρήσης (ΠΟΧ)

18/05/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΚΔ΄ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Ενημερωτική Εκδήλωση - Διάλεξη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Θα κάνει διάλεξη ο κ. Κάρκας Λοχίας Αστυνομίας του ΓΚΗΕ σε γονείς και σε παιδιά Δ΄- Στ΄και θα παρουσιάσουν τα παιδιά ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τελικά, λόγω κωλύματος, τη διάλεξη έκανε η κ. Μαρία Νεοπτολέμου του ΓΚΗΕ

12/05/2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Ε΄ - ΑΓΙΩΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Τελική εκδήλωση Θα διοργανωθεί μια σύντομη εκδήλωση στην οποία οι Μικροί Εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα παρουσιαστεί η δράση του σχολείου στα προγράμματα Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο

elGreek