Δράσεις Σχολείων

20/09/2021

  Δοκιμαστικό Σχολείο

  Μεγάλα έργα θα γίνουν αυτή τη χρονιά!!!

  01/09/2021

  Δοκιμαστικό Σχολείο

  Χρήση εφαρμογών για  δημιουργία ψηφιακής αφίσας για τις τις δυνατότητες του διαδικτύου 

  30/11/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ Α΄ (ΚΑ)

  Αφού προηγηθεί σχετική επιμόρφωση από ειδικούς καθώς και διδασκαλία σχετικών μαθημάτων, κάθε τάξη θα ετοιμάσει τον δικό της κώδικα ορθής χρήσης του διαδικτύου. Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου, θα τους παρουσιάσουν σε συνεδρία και όλοι μαζί και με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, θα φτιάξουν την ΠΟΧ - Πολιτικής Ορθής Χρήσης του σχολείου μας. Στη συνέχεια η ΠΟΧ θα εκτυπωθεί σε τρίπτυχο και θα δοθεί σε όλους τους γονείς αλλά και σε μέλη της κοινότητας.

  16/04/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  "Τελική εκδήλωση" Το σχολείο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στην παρουσία παιδιών, εκπαιδευτικών, γονιών, κοινοτικών αρχών και εκπροσώπου Π.Ι.Κ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την έκθεση και προβολή του υλικού που δημιουργήθηκε μέσα από τις δραστηριότητες του σχεδίου δράσης και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας των μαθητών.

  26/03/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΠΕΔΩΝ

  Διοργάνωση ημερίδας με σταθμούς στους οποίους, παιδιά και γονείς θα εμπλακούν σε δραστηριότητες που θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τις δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου και τους κινδύνους που διατρέχει ο καθένας αν δεν τηρήσει βασικούς κανόνες ορθής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Η ημερίδα μας θα ξεκινήσει με παρουσίαση των μαθητών των μεγαλύτερων τάξεων των κανόνων ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης, που θα παρακολουθήσουν και οι γονείς καθώς και άλλα μέλη της κοινότητας. θα παρουσιαστούν και τα βίντεο που δημιουργήθηκαν από τα παιδιά στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού. Στην συνέχεια, θα γίνουν 2 διαφορετικές - παράλληλες διαλέξεις από λειτουργούς της CYTA. Μια διάλεξη θα απευθυνθεί σε γονείς και μια για τα παιδιά. Στην συνέχεια τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε εργαστήρι με θέμα: "Δικαιώματα του Παιδιού και Διαδίκτυο" που θα προσφερθεί από λειτουργούς της Επιτρόπου Διοικήσεως για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Ακολούθως, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια Διαδραστικών Παιχνιδιών καθώς και σε ένα Αλλιώτικο κυνήγι θησαυρού.

  05/02/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  "Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" Θα πραγματοποιηθεί μέρα δράσης στο χώρο του σχολείου για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί. Θα οργανωθούν δραστηριότητες σε σταθμούς, με παιγνιώδη μορφή αποσκοπώντας στην ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων, στη γνωριμία με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και στην παρουσίαση τρόπων/ιδεών εποικοδομητικής χρήσης του διαδικτύου. Ενδεικτικές δραστηριότητες για τους σταθμούς εργασίας: 1. Καθαρίζω τον ιστό από τις αράχνες 2. Προβολή ταινίας μικρού μήκους 3. Bingo με κανόνες ασφάλειας στο διαδίκτυο 4. Ο τροχός του διαδικτύου: Τα παιδιά γυρίζουν τον τροχό. Διαβάζουν τα λόγια που αναγράφονται σε κάθε μέρος και αν γνωρίζουν εξηγούν τι είναι το κάθε «εργαλείο» 5. Μια εικόνα κρύβει λέξεις: Τα παιδιά αντιστοιχούν το εικονίδιο με τη λέξη κλειδί και την περιγραφή της λέξης 6. Ηλεκτρονικό παιχνίδι: “Παίζω με ασφάλεια” 7. Πόσο καλά ξέρεις το διαδίκτυο; Παιχνίδι γνώσεων στον Η.Υ 8. Εργαστήρι- Θεατρικό παιχνίδι “Πόσο καλά ξέρεις την Άννα;”

  01/02/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  «Πολιτική ορθής χρήσης του διαδικτύου»: Αφού τα παιδιά ενημερωθούν για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που υπάρχουν όταν δε χρησιμοποιείται κατάλληλα, θα εισηγηθούν «κανόνες σωστής συμπεριφοράς» στο διαδίκτυο στο σχολείο και στο σπίτι. Όλα αυτά θα συμπεριληφθούν σε ένα ενημερωτικό τρίπτυχο το οποίο θα διανεμηθεί στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα.

  01/02/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  ✓ “Follow me if you know me”, φωτογράφιση μαθητών με συμβουλές για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων στο διαδίκτυο. Τα παιδιά με μια συμβολική φωτογράφιση, μεταφέρουν μηνύματα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στους μαθητές, στους γονείς και στους δασκάλους. Όλοι πρέπει να προσέχουν με ποιους συνομιλούν και με ποιους μοιράζονται αρχεία, φωτογραφίες κ.λ.π. Το βασικό μήνυμα από αυτή τη δράση είναι "Ακολουθώ μόνο όταν γνωρίζω".

  17/01/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  Παρουσίαση για ασφαλές διαδίκτυο και τερματικές συσκευές (Δ, Εκαι ΣΤ τάξεις) Η παρουσίαση παρέχει πληροφορίες σχετικά με: Διαδίκτυο - Οφέλη Προσωπικά δεδομένα – βασικές συμβουλές συμπεριφοράς Κίνδυνοι – κακόβουλα λογισμικά Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που πέσω θύμα Έξυπνες Τερματικές Συσκευές Πρόσθετες πληροφορίες

  12/01/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  Επιμορφωτικά εργαστήρια (Α, Β και Γ τάξεις) Μέσα από βιωματικές δράσεις και πρακτικές, οι μαθητές/μαθήτριες να εκπαιδευτούν σε θέματα σχετικά με τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου (π.χ., Διαδικτυακός Εκφοβισμός, Πολύωρη ενασχόληση με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες, Παραπλάνηση), προάγοντας, έτσι, ασφαλή διαδικτυακή κουλτούρα και ενδυναμώνοντας δημιουργικούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα γίνεται αναφορά σε πηγές, εργαλεία και υπηρεσίες για την ασφαλή αξιοποίηση του διαδικτύου.

  09/01/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  Μαθήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (ένα τουλάχιστον σε κάθε τμήμα κάθε τάξης) Στο σχολείο υπάρχουν 16 τμήματα. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάθε τμήματος θα πραγματοποιήσει σειρά μαθημάτων κατά τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο» που έχει καθοριστεί από το σχολείο. 1. Εισαγωγή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο: Δυνατότητες και προκλήσεις στο διαδίκτυο 2. Εισαγωγή στο διαδίκτυο: Μηχανές αναζήτησης 3. Κοινωνικά δίκτυα 4. Ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

  08/01/2018

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ - ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΚΚΟΥ

  «Σύνδεση με σύνεση!»: Θα συνταχθεί από τους μαθητές μια "Φιλική σύμβαση μεταξύ γονέων και παιδιών" σωστής συμπεριφοράς για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, η οποία θα σταλεί στο σπίτι και θα υπογραφεί από τους γονείς και τα παιδιά. Επίσης θα διανεμηθεί στις τάξεις του σχολείου καθώς και σε διαφόρους φορείς της κοινότητας. Θα ακολουθήσει η εκτύπωση του κώδικα σε mouse pad για όλες τις αίθουσες του σχολείου.

  elGreek