Δήλωσε παιδόφιλος ο 25χρονος – Στην κατοχή του παιδική πορνογραφία

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Την ιδιότητα του παιδόφιλου υποστηρίζει η Αστυνομία ότι παραδέχθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη προχθές για τα αδικήματα της απόκτησης, κατοχής, διανομής και προσφοράς παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και όπως αναφέρθηκε από τον εξεταστή της υπόθεσης σε ανοικτή διαδικασία, αυτός φέρεται να παραδέχθηκε ότι από νεαρή ηλικία άρχισε να αναζητεί φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία, κυρίως μέσω του Google. Στη συνέχεια έγινε μέλος μιας ομάδας κλειστών συνομιλιών (chat) η οποία αποτελείτο από 20-25 άτομα και αυτοί άρχισαν να του στέλνουν βίντεο ή φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό στην εφαρμογή αποθήκευσης αρχείων «dropbox». «Δεν θα ξανακάνω τέτοιο πράγμα», φέρεται να είπε ο ύποπτος στο πλαίσιο της παραδοχής του.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 25χρονου όταν το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ειδοποιήθηκε από τη Europol ότι στην εφαρμογή dropbox, απέκτησε ή ανέβασε ο ίδιος επτά βίντεο με παιδική πορνογραφία. Όταν άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης, η Αστυνομία οδηγήθηκε σε δύο διευθύνσεις (ip address), η μια εκ των οποίων ανήκε στον ύποπτο. Η άλλη ανήκε στον παππού του με τον οποίο διαμένει.

Ζητώντας την πενθήμερη κράτηση του υπόπτου, αίτημα το οποίο εγκρίθηκε χωρίς να προβληθεί ένσταση από την υπεράσπιση, ο αστυνομικός μάρτυρας ανέφερε ότι θα προβούν σε προσεκτική επιθεώρηση των αρχείων για να διαπιστώσουν εάν τυχόν σε αυτά απεικονίζονται αναγνωρισμένα θύματα πορνογραφίας, ή αν κάποια από τα παιδιά βρίσκονται στην Κύπρο.